FREE SHIPPING ON DOMESTIC ORDERS OVER 50€ SHOP NOW

MASCA ZA CELODNEVNO ZAŠČITO IN VARNOST

Nošnja maske na javnih in zaprtih površinah je že več kot eno leto naša realnost. Niti ne več nova. Niti ne več strašljiva. Kdor je nova pravila sprejel z razumom in sočutjem ter se obenem zaveda pomembnosti kakovosti zaščitne maske, naj bere dalje.

V poplavi mask za večkratno uporabo, ki ne nudijo prave zaščite, in poplavi mask za enkratno uporabo na smetiščih, ulicah in rekah, je skrajni čas za trajnejšo in kakovostnejšo rešitev.

ZA TISTE, KI PRISEGAJO NA MEDICINSKE MASKE

Pralna maska MASCA združuje najboljše iz obeh zgoraj omenjenih svetov. Certificirana tkanina ima zaščitno pregrado EN14863:2019 + AC:2019/Type II, kar pomeni, da bi bila primerna tudi za medicinsko uporabo. Njen certifikat ISO 18184: 2019 potrjuje protivirusne lastnosti, certifikat AATCC TM 100: 2012 pa antibakterijske lastnosti, ki omogočajo:

 • 99,17 % redukcijo influenze virusa A podtipa H1N1,
 • 99,34 % redukcijo Klebsielle pneumoniae, znane kot klebsiela,
 • 99,62 % redukcijo Staphylococcusa aureus, znanega kot zlati stafilokok,
 • 99,02 % redukcijo Escherichie Coli, znane kot ešerihija oz. E-coli ter
 • 98,52 % učinkovitost baketijske filtracije.

Ko je torej govora o zaščiti, se pralna maska MASCA povsem kosa s kirurško. Ima pa eno poglavitno prednost: stopnja zaščite, ki jo nudi, čez dan ostaja na isti ravni in ne pade, kot se to zgodi s kirurško masko po 2 urah nošnje, ko omogoča le še 95 % zaščito. Pralno masko MASCA lahko torej nosite cel dan, jo zvečer operete in naslednji dan spet uporabite, ves čas pa nudi povsem enako, najvišjo stopnjo zaščite.

Če morate zaradi službe ali drugih obveznosti masko nositi 8 ur, morate uporabiti za najvišjo stopnjo zaščite čez dan najmanj 4 kirurške maske, lahko pa se odločite za pralno masko MASCA z zagotovilom, da vas zgolj 1 pralna maska ščiti cel dan.SREBROVI IONI VTKANI V TKANINO

MASCA je izdelana iz polipropilenske preje, obdelane s trajnim antibakterijskim oz. biocidnim dodatkom na osnovi srebrovih ionov. Z drugimi besedami: MASCA ni samo premazana s srebrovimi ioni, kar bi pomenilo, da bi se z rednim pranjem njihova učinkovitost manjšala, ampak so ioni vtkani v tkanino in tako v njej ostanejo trajno in se z rednim pranjem stopnja njene zaščite ne zmanjšuje.

Antibakterijskih učinkov srebrovih ionov, ki so poznani že stoletja, najbrž ni treba posebej poudarjati. Poleg tega, da zavirajo rast bakterij, tudi zmanjšujejo neprijetne vonjave ter tako ohranjajo naravno ravnovesje kože, so antistatični ter uravnavajo temperaturo.

Če se torej zavedate pomena snovi, ki jih vnašate v telo s hrano in pijačo, je zdaj čas, da se zaveste tudi pomena snovi, ki jih v telo vnašate posredno, preko največjega organa – kože. Kakovost pralne maske MASCA je tudi v tem, da je koži prijazna in nima nikakršnega negativnega vpliva na telo. Vsak dan, ko je ne uporabljate, je dodaten dan, ko svojemu telesu in okolju onemogočate kakovosten obstoj.OSTALI CETRIFIKATI

Poleg zgoraj omenjenih najpomembnejših certifikatov, ki potrjujejo, da omogoča maska MASCA najvišjo in najdolgotrajnejšo stopnjo zaščite pred virusi, je vredno omeniti še:

 • certifikat skladnosti CE2020160622 / EU attestation of conformity/ 93/42/EEC,
 • certifikat zdravstvene varnosti v skladu s STN 80 0055: 2004 / Regulation Nr. 1907/2006 of EP and Council; REACH,
 • certifikat OEKO-TEX® Standard 100, Class 1, Appendix 6, ki potrjuje ustreznost za stik z otroško kožo,
 • certifikat kakovosti ISO 9001:2015,
 • certifikat okolijske ustreznosti EN ISO 14001:2015,
 • certifikat odgovornega ravnanja s tekstilom Bluesign®certifikat No. 020.883.006 ter
 • certifikat tkanine po EN13795-1.

Nošnja pralne maske MASCA je torej za človeka povsem varna in za okolje popolnoma prijazna. Lahko bi rekli – nevtralna. Kot da je ni. A je. In ščiti. Najbolj.

Poleg vsega pa seveda ne gre pozabiti: kakovostna maska je učinkovita tako za osebo, ki jo nosi, kot za ljudi, s katerim je v stiku. Še danes obrnite nov list v odgovornem sobivanju in naročite svojo pralno masko MASCA.

O PRALNI MASKI MASCA

Ekipo MASCA sestavlja nagrajena oblikovalka Barbara Sorčič in podjetnica Eva Ana Kazič. S svojim izdelkom skrbita za napredek ženskega podjetništva ter sporočata, da si meje postavljamo sami, kar pomeni, da je čas, da si jih tudi ne.

V svoj izdelek verjameta, ker je:

 • kakovosten,
 • etičen (izdelan v Sloveniji ter trajnosten),
 • udoben (mehek, z ergonomskim krojem ter brez žičke v predelu nosu),
 • okolju prijazen (ena maska nudi najvišjo stopnjo zaščite tudi do 100 dni, poleg tega tudi t. im. double masking, ki je postal stalnica pri pralnih maskah, pri maski MASCA ni potreben)
 • ter navsezadnje moden.

Naredite nekaj zase in za okolje ter okolico tudi vi, naročite svojo pralno masko MASCA še danes. Če naročite dve maski dobite 1 gratis, in tako lahko širite pomembnost kakovosti zaščite ter filozofijo trajnosti tudi med prijatelje in družinske člane.Preprosto dodajte tri MASCE po želji v košarico in na blagajni vtipkajte kodo:

GET1FREE
Nakupuj zdaj